02.04.2011. / 12:01

Autor: Hina

Radioaktivna voda curi u more: IAEA šalje stručnjake u Japan

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) poslat će dva svoja stručnjaka kako bi prikupili informacije o statusu reaktora u oštećenoj japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi, objavljeno je na internetskoj stranici agencije.

Fukushima (Reuters)Fukushima (Reuters)Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) poslat će dva svoja stručnjaka kako bi prikupili informacije o statusu reaktora u oštećenoj japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi, objavljeno je na internetskoj stranici agencije.

Dva stručnjaka IAEA će od 4. ožujka održati nekoliko sastanaka sa japanskim stručnjacima za nuklearnu energiju, dodaje se u priopćenju.

"Cilj posjeta je razmjena mišljenja s japanskim stručnjacima i prikupljanje informacija iz prve ruke o trenutnom statusu reaktora u Fukushimi Daiichiju te o mjerama koje se poduzimaju i planovima za ublažavanje posljedica nesreće", priopćila je agencija.

U Japanu su u subotu objavili da radioaktivna voda curi u more, što bi moglo značiti da je oštećen betonski kontejner reaktora broj 2 u Fukushimi.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 02.04.11. 13:22

Prije dvije godine je se ponudio nuklearkama TURBIN koji koristi fuziju sasilu teza jer TURBIN
nikad ne prestaje raditi sve dotlen dok ima i
postoji sila teaza u nasoj planeti zemlji, on moze
zamjeniti fosilna i ne-fosilna goriva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika