05.04.2011. / 09:11

Autor: Hina

Japan zasad neće proširiti zonu evakuacije

"Za sada nećemo proširivati zonu evakuacije, no to ne znači da se to u budućnosti neće mijenjati", rekao je novinarima zamjenik direktora japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku sigurnost Koichiro Nakamura

ReutersReutersJapan ne planira proširivati zonu evakuacije u području pogođenom radioaktivnim zračenjem iz nuklearnog reaktora oštećenog nakon potresa i tsunamija 11. ožujka, no to ne znači da je ta odluka konačna i definitivna, rekao je u ponedjeljak u Beču japanski dužnosnik za nuklearna pitanja.

U potresu i tsunamiju koji je nakon njega uslijedio, prije tri tjedna teško je oštećena nuklearna elektrana Fukushima Daiichi, zbog čega je japanska vlada odlučila proglasiti dvadeset kilometara široku zonu evakuacije oko nje.

"Za sada nećemo proširivati zonu evakuacije, no to ne znači da se to u budućnosti neće mijenjati", rekao je novinarima zamjenik direktora japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku sigurnost Koichiro Nakamura.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika