06.04.2011. / 18:27

Autor: Hina

Otkrivena manja koncentracije plutonija u tlu oko Fukushime

Prisutnost manje koncentracije plutonija ustanovljena je na četiri mjesta u tlu oko nuklearne elektrane Fukushime, drugi put u zadnjih nekoliko dana, izvijestio je glasnogovornik tvrtke Tokyo Electric Power (Tepco), istaknuvši kako ona ne predstavlja opasnost po zdravlje stanovništva.

Nuklearna elektrana FukushimaNuklearna elektrana FukushimaPrisutnost manje koncentracije plutonija ustanovljena je na četiri mjesta u tlu oko nuklearne elektrane Fukushime, drugi put u zadnjih nekoliko dana, izvijestio je glasnogovornik tvrtke Tokyo Electric Power (Tepco), istaknuvši kako ona ne predstavlja opasnost po zdravlje stanovništva.

Iz Tepca su prošli tjedan izvijestili kako je 21. i 22. ožujka, u neposrednoj blizini elektrane na pet mjesta otkriven plutonij 238, 239 i 240, ali, s obzirom na to da je riječ o vrlo niskoj koncentraciji, objavljeno je da opasnosti po zdravlje stanovnika nema.

U srijedu je Tepco priopćio kako na četiri mjesta na kojima je koncentracija plutonija mjerena 25. i 28. ožujka - a u tri slučaja riječ je o istim mjestima kao i 21. i 22. ožujka - nema povećanja koncentracije tog elementa.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika