09.04.2011. / 10:20

Autor: Hina

Libijski pobunjenici boje vozila radi izbjegavanja "prijateljske" vatre

Libijski pobunjenici obojili su žarko ružičastom bojom krovove svojih vozila kako bi ubuduće izbjegli "prijateljsku vatru" nakon što je u zračnom napadu NATO-a ubijeno pet ustanika.

Pobunjenici su označili svoja vozila (Reuters)Pobunjenici su označili svoja vozila (Reuters)Libijski pobunjenici obojili su žarko ružičastom bojom krovove svojih vozila kako bi ubuduće izbjegli "prijateljsku vatru" nakon što je u zračnom napadu NATO-a ubijeno pet ustanika.

U napadu u četvrtak pogođena je kolona pobunjeničkih tenkova u napredovanju prema naftnoj luci Bregi, što je izazvalo zbunjenost i povlačenje protugadafijevih boraca prema Adždabiji, "vratima" prema njihovu uporištu Bengaziju.

NATO, koji provodi zonu zabrane leta nad Libijom radi zaštite civila, u petak je objavio da su njegovi zrakoplovi vjerojAtno odgovorni za incident, drugi te vrste u tjedan dana.

U sličnom napadu zrakoplova NATO-a prošloga je tjedna kod Brege poginulo 13 ljudi, uključujući i bolničare u vozilu hitne pomoći.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika