10.04.2011. / 15:01

Autor: Hina

Stariji najbrojnije žrtve potresa i tsunamija u Japanu

Više od pola žrtava razorna potresa i gigantskog tsunamija koji je 11. ožujka preplavio sjeveroistok Japana imalo je više 65 godina, piše u nedjelju dnevnik Asahi, pozivajući se na policijske podatke.

Broj nestalih i poginulih još uvijek nije konačanBroj nestalih i poginulih još uvijek nije konačanViše od pola žrtava razorna potresa i gigantskog tsunamija koji je 11. ožujka preplavio sjeveroistok Japana imalo je više 65 godina, piše u nedjelju dnevnik Asahi, pozivajući se na policijske podatke.

Za oko 8000 žrtava potresa i tsunamija utvrđena je dob, i njih 4400 imalo je u trenutku nesreće više od 65 godina, piše Asahi.

Na području zahvaćenom potresom i tsunamijem oko četvrtinu stanovništva činili su stariji od 65 godina. "Ti podaci ukazuju je dio ljudi izgubio živote zbog svoje slabe pokretnosti i zbog činjenice da nisu imali nikoga da im pomogne", piše list.

Još uvijek privremeni podaci nacionalne policije govore od 12.985 potvrđenih smrtnih slučajeva, te 14.809 nestalih nakon potresa magnitude 9 po Richteru i tsunamija visokog više od 10 metara koji je opustošio pacifičku obalu.

Japanski premijer Naoto Kan u nedjelju je ponovo posjetio opustošeno područje na sjeveroistoku zemlje. U gradu Ishinomakiju obećao je da će vlada učiniti sve da pomogne tamošnjem stanovništvu.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika