12.04.2011. / 19:49

Autor: Hina

Brammertz dobio jamstva pune potpore u BiH

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz i glavni tužitelj tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milorad Barašin potvrdili su u utorak u Sarajevu kako će nastaviti blisko surađivati na procesuiranju svih slučajeva ratnih zločina.

Serge BrammertzSerge BrammertzGlavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz i glavni tužitelj tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milorad Barašin potvrdili su u utorak u Sarajevu kako će nastaviti blisko surađivati na procesuiranju svih slučajeva ratnih zločina.

Brammertz koji boravi u radnom posjetu BiH uoči podnošenja novog polugodišnjeg izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji zemalja regije s tužiteljstvom ICTY-ja s Barašinom je u Sarajevu razgovarao iza zatvorenih vrata.

Nakon tog sastanka objavljeno je priopćenje u kojemu se ističe ocjena o dobroj suradnji dva tužiteljstva.

"Tužitelji su još jednom istaknuli kako im je zajednički cilj pronalaženje i procesuiranje svih slučajeva ratnih zločina", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Brammertz se tijekom dana odvojeno sastao i s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom.

Nakon tog je sastanka priopćeno kako je Inzko Brammertzu obećao "stalnu potporu privođenju ratnih zločinaca pred lice pravde".

"Ta će potpora postojati sve dok se ne uhite i preostali bjegunci i okončaju predmeti koji se vode pred ICTY-jem", objavio je Inzkov ured (OHR) uz podsjećanje kako visoki predstavnik ni ranije nije oklijevao uporabiti svoje ovlasti kako bi podupro djelovanje Haaškog tribunala.

“Revizija ovih mjera i potencijalne buduće mjere i dalje će se koordinirati sa ICTY-em”, izjavio je Inzko koji je zajedno s Brammertzom ponovio i potporu snažnom i neovisnom pravosuđu u BiH.

Brammertz je tijekom susreta s članovima Predsjedništva BiH u ponedjeljak potvrdio kako je zadovoljan suradnjom s bosanskohercegovačkim vlastima.

Kako je najavljeno, glavni tužitelj tužiteljstva ICTY-ja će do srijede do kada ostaje u Sarajevu iza zatvorenih vrata razgovarati i s predstavnicima udruga koje okupljaju obitelji civila poginulih i nestalih tijekom rata u BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 12.04.11. 22:37

Brammertz dobio jamstva pune potpore BH ....Ovdje nedostaje vijest da je veleposlanstvo BH isposlovalo siguran izlazak studenata BH iz Jemena ??? Sto su oni tamo studirali to mozemo samo zamisliti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika