13.04.2011. / 17:22

Autor: Hina

Istraga potvrdila: 800 žrtava seksualnog nasilja u austrijskim crkvenim institucijama

Više od 800 osoba bilo je izloženo seksualnom zlostavljanju u austrijskim katoličkim institucijama, objavilo je u srijedu crkveno povjerenstvo ustanovljeno prije godinu dana.

Riješeno je više od 200 slučajevaRiješeno je više od 200 slučajevaViše od 800 osoba bilo je izloženo seksualnom zlostavljanju u austrijskim katoličkim institucijama, objavilo je u srijedu crkveno povjerenstvo ustanovljeno prije godinu dana.

Nakon prve godine postojanja, povjerenstvo je priopćilo da im se obratilo 837 osoba koje tvrde da su bile izložene suksualnom nasilju unutar crkvenih institucija. U tri četvrtine slučajeva, seksualnom su nasilju bili izloženi muškarci. Najviše slučajeva zabilježeno je u pokrajinama Gornjoj Austriji, Beču i Tirolu.

Povjerenstvo, predvođeno Waltraud Klasnic, bivšim poglavaricom Štajerske iz konzervativnog OVP-a, odredilo je odšetu u 192 slučaja. U više od 200 slučajeva koji su "riješeni", objasnio je Klasnic, žrtve su prema vlastitoj želji primile novčanu pomoć, isprike ili terapiju.

Povjerenstvo je potkraj ožujka 2010. ustanovio bečki nadbiskup kardinal Christoph Schonborn s ciljem da se neovisno ispitaju optužbe u seksualnom zlostavljanju koje su počinili pripadnici Crkve.

Veliki broj ustanovljenih slučajeva se odnosi na razdoblje između 1960. i 1980. godine

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 13.04.11. 19:04

Svaki dan u prosjeku jedan tekst koji je u pravcu rastakanja vjerskog i nacionalnog osjećaja.
U ovom ludilu ima smisla, nije to slučajno.

Jedan problem može se elaborirati, opisivati iz dana u dan i ljudi će misliti da je to jedini problem, a druge neće ni gledati.

Tako ide proces zaglupljivanja naroda, ili barem to misle oni koji uređuju novine.
Na sreću ovaj narod ima duže pamćenje.


registracija
8/7/10

Maroje, 08.06.11. 12:13

Nevjerojatno koliko mržnje prema katoličkoj crkvi.Nastojite sve u vezi s njom popljuvati,ocrniti. Sve skupa jako prozirno, a uz to i degutantno...Pišite o pederima i nastranima u svojim redovima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika