28.04.2011. / 19:45

Autor: Nacional.hr

Pahor: Nisam utjecao na blokadu prodaje Mercatora

Priznao je kako je razgovarao o sudbini Mecatora sa ministrima, ali da se oni nisu miješali u odluke glavnih aktera u prodaji

Borut PahorBorut PahorTijekom proteklih mjesec dana, koliko traje posljednja u nizu epizoda u prodaji Mercatora, ovoga puta hrvatskom Agrokoru, često se spominjao utjecaj slovenske politike. Stoga ne iznenađuje što je tome na kraj odlučio stati sam premijer Borut Pahor.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade, Pahor je rekao kako niti on niti njegovi ministri nisu utjecali na odluku Ureda za očuvanje konkurentnosti da blokira raspolaganje dionicama Mercatora.

Priznao je kako je razgovarao o sudbini Mecatora sa ministrima, ali da se oni nisu miješali u odluke glavnih aktera u prodaji.

"Nije bilo nikakvih pritisaka vlade", rekao je Pahor. Još je jedno ponovio stav slovenske vlade prema kojoj je dobrodošao svaki investitor, bez obzira na to iz koje zemlje dolazi.

"No, ta je dobrodošlica uvjetovana time da mu cilj nije neprijateljsko preuzimanje ili zaustavljanje rasta slovenske tvrtke", rekao je Pahor.

Podsjetimo, Ured za očuvanje konkurentnosti donio je odluku o zabrani slobodnog raspolaganja dionicama Mercatora u najgorem trenutku. Naime, u subotu ističe ponuda koju je Agrokor dao za kupovinu nešto više od 23 posto dionica Mercatora. Pivovarna Laško, koja je dionice ponudila na prodaju, nužno treba taj novac kako bi mogla otplatiti barem dio kredita koji joj dolazi na naplatu u lipnju i nastaviti normalno poslovanje.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 28.04.11. 23:39

Tako to radi normalna drzava, ne rasprodaje obiteljsko srebro, za razliku od ove nase banane od koje nije ostala niti kora.


registracija
26/1/08

Rampa, 29.04.11. 09:36

Koliko god ne podnosio slovensku politiku(ne Slovence, već njihovu politiku!), drago mi je da ne daju Mercator onom medjunarodnom lešinaru i miljeniku svake vlasti u nas!!


registracija
29/11/09

Ivis, 29.04.11. 10:02

"Normalno danije! Gdje bi on to ucinio?"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika