29.04.2011. / 18:09

Autor: Hina

Pedofilijom do bankrota

Katoličko bratstvo ide u stečaj zbog odšteta - za zlostavljanje!

Katolički red koji vodi škole diljem Sjedinjenih Država postao je drugi crkveni red u toj zemlji koji je podnio zahtjev za stečajem, zbog odštetnih potraživanja za seksualno zlostavljanje, izvijestio je u petak dnevni list The Seattle Times na svojoj web stranici.

Slučajevi zlostavljanja u potpunosti su financijski iscrpili katolički red (ilustracija)Slučajevi zlostavljanja u potpunosti su financijski iscrpili katolički red (ilustracija)Katolički red koji vodi škole diljem Sjedinjenih Država postao je drugi crkveni red u toj zemlji koji je podnio zahtjev za stečajem, zbog odštetnih potraživanja za seksualno zlostavljanje, izvijestio je u petak dnevni list The Seattle Times na svojoj web stranici.

List navodi da je da je Insitut Kršćanske braće, sa sjedištem u New Rochelleu, u saveznoj državi New York, u četvrtak objavio priopćenje u kojem navodi da je od okružnog suda u New Yorku zatražio pokretanje zaštićenog stečaja prema Poglavlju 11.

Većina predmeta vezana je uz slučajeve navodnog zlostavljanja u sada zatvorenoj školi Briscoe Memorial u okolici Seattlea, u saveznoj državi Washington.

Red Kršćanske braće nije objavio koliko tužbi za zlostavljanje postoji protiv njega, ali odvjetnici žrtava procjenjuju da se radi o više od 50 odštetnih zahtjeva.

Isusovački red u regiji američkog sjeverozapada proglasio je stečaj 2009. nakon nekih 200 zahtjeva za odštetu.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika