02.05.2011. / 08:59

Autor: Hina

Otjerali ih nemiri: UN-ovo osoblje napustilo Libiju

Dvanaest članova osoblja misije Ujedinjenih naroda u Tripoliju napustilo je u nedjelju Libiju zbog nemira u glavnome gradu, objavljeno je u nedjelju iz UN-ova sjedišta u New Yorku.

Stanje u Libiji postaje sve gore (Reuters)Stanje u Libiji postaje sve gore (Reuters)Dvanaest članova osoblja misije Ujedinjenih naroda u Tripoliju napustilo je u nedjelju Libiju zbog nemira u glavnome gradu, objavljeno je u nedjelju iz UN-ova sjedišta u New Yorku.

Osoblje UN-ove misije u Tripoliju napustilo je zemlju nakon napada prosvjednika na zgrade britanskog i talijanskog veleposlanstva u tom gradu. Napadi su izvedeni nakon NATO-ovih zračnih napada u subotu u kojima su, prema službenim libijskim izvorima ubijeni sin libijskoga vođe Moamera Gadafija i njegovo troje unučadi.

"U Tripoliju su nastali nemiri i osoblje misije odlučilo je napustiti grad", izvijestila je glasnogovornica UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnih pitanja Stephanie Bunker. Prema medijskim izvješćima uredi misije UN-a u Tripoliju opljačkani su i devastirani u noći na nedjelju, no u UN-ovu priopćenju nema potvrde te informacije. U priopćenju se navodi da će međunarodno osoblje UN-a područje zapadne Libije do daljnjega pokrivati iz susjednoga Tunisa. UN ima svoj ured i u Bengaziju, u istočnom dijelu Libije, no ova se odluka ne odnosi na njih, kazala je Bunker.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika