02.05.2011. / 10:26

Autor: Deutsche Welle

Njemački mediji upozoravaju: Teroristi iz Njemačke imaju veze na Kosovu

Njemački mediji fokusirali su se na planovi terorista u Njemačkoj, dok cijeli svijet bruji o ubojstvu Osame bin Ladena

Uhićeni "teroristi" u Njemačkoj (Reuters)Uhićeni "teroristi" u Njemačkoj (Reuters)Povodom uhićenja tri osobe pod sumnjom da su pripremale bombaški napad u Njemačkoj, Frankfurter allegemaine zeitung prenosi riječi Jürgea Zürkea, šefa njemačke Savezne kriminalističke policije: „Zürke je rekao da grupa okupljena oko El.K. (inicijali jednog od uhićenih, prim. ur) također ima veze u Austriji, Maroku i na Kosovu. Napravljena je 'mreža od sedam do osam ljudi, ali bi moglo da ih bude i više', rekao je Zürke. Još nema opuštanja. Svjesni smo da će ova uhićenja otežati daljnju istragu, ali ona mora biti nastavljena, dodao je Zürke."

List Lauzitzer rundschau o istoj temi piše: „Najnoviji slučaj pokazuje da je Njemačka i dalje na meti takozvanih 'ratnika Božjih'. Međutim, on ukazuje i na budnost i efikasnost službi sigurnosti. Politička rasprava tijekom sljedećih tjedana vodit će se ipak oko pitanja koliko su efikasne mjere sigurnosti kojima bi trebalo onemogućiti takve napade. U crno-žutoj koaliciji o tome se već duže vrijeme vodi spor.

Ministar unutrašnjih poslova Hans Peter Friedrich predlaže da se posebni antiteroristički zakoni ne pooštravaju, ali da se produži njihovo trajanje. I zaista, nisu potrebni nikakvi novi paragrafi. Upravo ovo uhićenje pokazuje da se pravna država može efikasno braniti. Ali, ono što se pokazalo kao dobro u praksi trebalo bi i dalje biti na snazi, pa tako i ovaj zakon. Uhićenje tri osobe pod sumnjom za terorizam pokazuje kako brzo apstraktna prijetnja može da postati veoma konkretna."

Deutsche Welle

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika