02.05.2011. / 19:45

Autor: Nacional.hr

Egipatski ministar pozvao SAD da podupru proglašenje Palestinske države

Danas su se u egipatskom gradu Kairu sastali i britanski ministar vanjskih poslova William Hague i glavni tajni Arapske lige Amr Moussa, koji pokušavaju arbitrirati u sporazumu

William Hague i Nabil al-Arabi, britanski ministar vanjskih poslova sastao se i s Amr Mousom, glavnim tajnikom Arapske lige (Reuters)William Hague i Nabil al-Arabi, britanski ministar vanjskih poslova sastao se i s Amr Mousom, glavnim tajnikom Arapske lige (Reuters)Egipatski ministar vanjskih poslova Nabil al-Arabi pozvao je SAD da podupru proglašenje nezavisne Palestinske države, izvještava BBC.

Egipat je nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka promjenio svoju politiku prema Palestinskoj državi i više ne zastupa mišljenje zajedničko Izraelu i SAD-u. Te dvije države smatraju palestinski pokret Hamas terorističkom organizacijom i dosad su se protivile proglašenju Palestinske države. Jedan od vođa pokreta Hamas, Khaled Mašal, stigao je u Kairo kako bi potpisao sporazum o uniji s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Sporazum bi trebao biti potpisan u srijedu i trebao bi okončati unutarnje podijeljenosti i stvoriti zajedničku vladu. Egipat je posredovao u pomirenju između pokreta Hamas and Fatah prošli tjedan.

Danas su se u egipatskom gradu Kairu sastali i britanski ministar vanjskih poslova William Hague i glavni tajni Arapske lige Amr Moussa, koji pokušavaju arbitrirati u sporazumu. Izrael je u međuvremenu, nakon intervencije dužnosnika iz SAD-a, odlučio isplatiti 89 milijuna dolara poreznih prihoda Palestinskoj samoupravi.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 02.05.11. 19:56

ovo je gotovo pa smijesno. Izraelski lobi je toliko jak u Americi tako da imaju svakog predsjednika u saci. No, istup Egipta zasluzuje pohvalu - barem su javno iznijeli svoje misljenje. Kad bi se vise zemalja tako ponasalo, to bi mozda moglo imat nekog utjecaja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika