03.05.2011. / 12:15

Autor: Hina

Slovenci protiv zakona o suzbijanju rada "na crno"

O spomenutom će zakonu, na zahtjev oporbe, Slovenci glasovati na referendumu 5. lipnja, kada će se izjasniti i o mirovinskoj reformi

Borut PahorBorut PahorSkoro dvije trećine Slovenaca, odnosno 65,7 posto, ne podržava zakon o suzbijanju rada "na crno", pokazala je anketa koju je u utorak objavilo ljubljansko "Delo".

Riječ je o zakonu koji je već prihvaćen u parlamentu, a koji ilegalnim radom na crno tretira i i tzv. besplatnu susjedsku pomoć kao krinku za rad 'u fušu'. O spomenutom će zakonu, na zahtjev oporbe, Slovenci glasovati na referendumu 5. lipnja, kada će se izjasniti i o mirovinskoj reformi.

Anketa koju je u utorak objavio vodeći slovenski dnevni list, a provedena je na 500 ispitanika, pokazala je da zakon o zabrani rada na crno izričito podržava samo 21 posto anketiranih. S druge strane, ispitivanje što ga je "Delo" objavilo početkom prošlog tjedna pokazalo je da kontroverznu mirovinsku reformu, s postupnim produžavanjem životne dobi za odlazak u mirovinu sa 62 na 65 godina života za muškarce i žene, podupire 40 posto ispitanika, a 54 posto je protiv nje.

Ova i slična ispitivanja pokazuju da bi vlada premijera Boruta Pahora na referendumu 5. lipnja mogla biti "poražena" ako u predstojećih mjesec dana ne uvjeri birače u nužnost reformi. No, premijer Borut Pahor izjavio je prošlog četvrtka da će, bez obzira na rezultat referenduma, nastaviti s reformskom politikom te zanijekao da, u slučaju da birači promjene odbiju, namjerava dati ostavku.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika