03.05.2011. / 18:37

Autor: Nacional.hr

Čekaju dokaze: Talibani ne vjeruju da je bin Laden ubijen

Prema nekim informacijama Bijela kuća bi mogla do kraja dana objaviti fotografije pogreba Osame bin Ladena koji je navodno obavljen u roku od nekoliko sati od njegove smrti negdje u Arapskom moru

Talibani čekaju čvrste dokazeTalibani čekaju čvrste dokazeČinjenica da SAD nije predočio nikakav čvrsti dokaz da je Osama bin Laden zaista ubijen u akciji u Pakistanu, pobudila je sumnju među skepticima diljem svijeta.

Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid u priopćenju medijima istaknuo je kako Amerikanci "nisu predočili nikakve prihvatljive dokaze kako bi poduprli svoje tvrdnje" te kako ostali izvori bliski bin Ladenu njegovu smrt "nisu ni potvrdili ni zanijekali".

Dodao je kako će se upravo zbog nedostatka dokaza u ovom trenutku suzdržati od bilo kakvih izjava i reakcija.

Podsjetimo, prve fotografije koje su neki mediji objavili pokazale su se lažnima, a Bijela kuća objavila je danas kako posjeduje fotografije na kojima se vidi tijelo Osame bin Ladena i rana od metka iznad oka. No, isto je tako službeni stav kako su fotografije izuzetno uznemirujućeg sadržaja te će predsjednik Obama odlučiti hoće li one i kad biti objavljene.

Inače, prema nekim informacijama Bijela kuća bi mogla do kraja dana objaviti fotografije pogreba Osame bin Ladena koji je navodno obavljen u roku od nekoliko sati od njegove smrti negdje u Arapskom moru.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika