04.05.2011. / 13:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Ništa od 'oslobađanja' i 10 milijuna: Šešelj će u Haagu i dalje jesti 'gore od svinja'

Jean Claude Antonetti je rekao kako odluka Vijeća ima 120 stranica i njeno čitanje će se vjerojatno nastaviti i sutra

Vojislav Šešelj Vojislav Šešelj

Raspravno vijeće Haaškoga suda zaključilo je u srijedu da su tužitelji na suđenju izveli dovoljno dokaza koji potvrđuju da je vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj poticao na progon i druge zločine protiv nesrpskog stanovništva u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini te je stoga odbacilo njegov zahtjev za oslobađanjem i odbacivanjem optužnice koja ga tereti za ratne zločine počinjene u razdoblju od 1991. do 1993. godine.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu, Jean Claude Antonetti, već je na početku čitanja odluke o zahtjevu Vojislava Šešelja da se prekine njegovo suđenje napomenuo kako se njegovo mišljenje razlikuje od mišljenja Vijeća.

Rekao je kako odluka Vijeća ima 120 stranica i njeno čitanje će se vjerojatno nastaviti i sutra. Nakon sat i pol čitanja odluke Vijeća o Šešeljevom zahtjevu za prekidanjem suđenja odredio je pauzu za ručak. Neposredno prije stanke zamolio je da se isključi klima uređaj iznad njegove glave jer će se 'smrznuti i neće moći pročitati odluku do kraja'.

"Ja očekujem da mi se proslijedi pravi ručak, a ne da mi daju kesu iz zatvora što ni svinje ne bi mogle da jedu. Ja očekujem isti ručak kao i vi, gospodine predsjedavajući. Ako mi ne date ručak, onda to jasno i recite da svi znaju da ću ostati bez ručka", izjavio je Šešelj.

Nakon povratka u sudnicu nastavljeno je čitanje odluke dok se Antonetti potužio kako ' frižider iznad njega i dalje radi'. Podsjetimo da je u raspravi od 9. ožujka Šešelj tražio i isplaćivanje odštete od 10 milijuna eura. Nikada do sad u povijesti Haškog suda nije prihvaćen takav zahtjev optuženika.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 04.05.11. 13:20

E sad će bit prvi put prihvaćen! Uvik ima prvi put!


registracija
7/1/11

djani, 04.05.11. 13:30

šešelju Hrvatino šta ti je ,nema SUPE hahahahaaaa.
dosta je četnikovanja ,obrati se u Čikago hahaaa


registracija
16/6/10

nosonja, 04.05.11. 14:03

Dabogda gorio u paklu,šupak usrani.Napokon jedna lijepa vijest,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika