04.05.2011. / 15:49

Autor: Hina

Pakistan još 2009. 'otkrio' SAD-u Bin Ladenovo sklonište

Državni tajnik u pakistanskom ministarstvu vanjskih poslova Salman Bašir u srijedu je za BBC izjavio da je Pakistan Amerikancima još 2009. signalizirao kako bi moguće sklonište, "uz još milijun drugih", Osame bin Ladena moglo biti upravo ono u kojemu je na kraju pronađen i smaknut.

Marc Grossman, Javed Ludin i Salman Bashir (Reuters)Marc Grossman, Javed Ludin i Salman Bashir (Reuters)Državni tajnik u pakistanskom ministarstvu vanjskih poslova Salman Bašir u srijedu je za BBC izjavio da je Pakistan Amerikancima još 2009. signalizirao kako bi moguće sklonište, "uz još milijun drugih", Osame bin Ladena moglo biti upravo ono u kojemu je na kraju pronađen i smaknut.

"Još 2009. ukazali smo SAD-u kako bi upravo mjesto gdje je Bin Laden pronađen i smaknut moglo biti njegovo sklonište, a lociranje toga mjesta bio je prioritet za cijeli svijet", rekao je Bašir istaknuvši kako se spominjalo još "milijun drugih mjesta" kao mogućih Bin Ladenovih skrovišta na pograničnom potezu između Pakistana i Afganistana.

"No američke tajne službe sigurno raspolažu puno sofisticiranijim materijalom za procjenu situacije", rekao je.

Bin Laden je otkriven, nakon višemjesečne potrage, u Abotabadu, gradu smještenom osamdesetak kilometara od Islamabada. Direktor CIA-e Leon Panetta je u intervjuu za časopis Time izjavio kako SAD nije obavijestio Pakistance o akciji protiv Bin Ladena, jer je postojala opasnost da ga oni upozore na operaciju. Pakistan se u protuterorističkoj borbi redovito sumnjiči za dvostruku igru.

"Leon Panetta, naravno, ima pravo na svoje mišljenje no, neupitno je da mi surađujemo sa SAD-om, osobito s CIA-om, ali i s drugim zemljama, kada je riječ o terorizmu", rekao je Bašir, dodavši kako je "Pakistan oduvijek imao središnju ulogu u većini pobjeda u borbi protiv terorizma".

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 05.05.11. 04:27

Kome josh nije jasno da se Bin Laden
SELJAKAO !!!
Pa to radi svatko koga trazhe !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika