10.05.2011. / 16:52

Autor: Hina

U iščekivanju smrtne kazne? Produljen pritvor Mubaraku

Mubarak (80) svrgnut je s vlasti 11. veljače nakon tri desetljeća i ispituje ga se u okviru istraga ubojstava prosvjednika i pronevjere državnog novca. Zanijekao je svaku krivnju

Egipatski državni tužitelj produljio je pritvor svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku za 15 dana, kazao je u utorak izvor u egipatskom pravosuđu.

Mubarak (80) svrgnut je s vlasti 11. veljače nakon tri desetljeća i ispituje ga se u okviru istraga ubojstava prosvjednika i pronevjere državnog novca. Zanijekao je svaku krivnju.

Mubarak je pritvoren 13. travnja. Tijekom ispitivanja zbog optužbi za korupciju i zloporabu vlasti i ovlasti sredinom travnja mu je pozlilo te je prebačen zbog problema sa srcem u bolnicu u Šarm el-Šeiku.

Mubarak bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom ako ga sud proglasi krivim po optužbi da je naredio pucanje na demonstrante tijekom ustanka u toj zemlji u siječnju, rekao je prije nekoliko dana egipatski ministar pravosuđa Abdel Aziz al-Gindi.

Za vrijeme nemira u Egiptu je ubijeno više od 800 prosvjednika.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika