11.05.2011. / 16:29

Autor: Hina

Apel iz UN-a: Ban poziva Gadafija da prekine sukobe

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u srijedu libijske vlasti da prestanu napadati civile i prekinu sukobe u Misrati i drugdje u zemlji, zauzevši se za nastavak političkog dijaloga.

Ban Ki-moonBan Ki-moonGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u srijedu libijske vlasti da prestanu napadati civile i prekinu sukobe u Misrati i drugdje u zemlji, zauzevši se za nastavak političkog dijaloga.

"Rekao sam (premijeru) da bi libijske vlasti trebale prestati napadati civile", rekao je Ban na konferenciji za novinare u Ženevi, govoreći o telefonskom razgovoru s libijskim premijerom Al-Bagdadijem Alijem Al-Mahmudijem u utorak navečer.

"Rekao sam da bi trebalo pregovarati o trenutačnom prekidu vatre koji bi se mogao potvrditi kako bi se omogućilo mirno rješenje sukoba", dodao je.

"Potrebno je zaustaviti borbe u Misrati i drugdje", istaknuo je. "Tada ćemo moći opet slati humanitarnu pomoć i istodobno nastaviti politički dijalog."

Ban je precizirao da je njegov posebni izaslanik posjetio Libiju šest puta.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika