13.05.2011. / 18:04

Autor: Hina

Libijska televizija: U NATO-ovim napadima ubijeno 16 civila, Gadafi ozlijeđen?

U NATO-ovim zračnim napadima na istočni libijski grad Bregu u petak je ubijeno najmanje 16 civila, a ozlijeđeno ih je četrdesetak, izvijestila je državna televizija.

Moamer Gadafi (Reuters)Moamer Gadafi (Reuters)U NATO-ovim zračnim napadima na istočni libijski grad Bregu u petak je ubijeno najmanje 16 civila, a ozlijeđeno ih je četrdesetak, izvijestila je državna televizija.

Napad se dogodio u zoru, pa su žrtve većinom vjerski vođe koji su prisustvovali ranojutarnjem vjerskom obredu. "Skupina muslimanskih šeika (vjerskih vođa) održavala je vjerski obred u području Brege", rekao je jedan očevidac, a prenosi se u izvješću emitiranom na tv-kanalima Džamahiriji i Al-Libiji.

"Ovo je kuća u kojoj žive civili", rekao je očevidac, pokazujući rukom prema uništenoj zgradu. "Pogledajte što nam je NATO napravio."

Na pitanja o izvješću na brifingu u stožeru misije u Napulju, glasnogovornik NATO-a Bracken novinarima je odgovorio: "Iskreno vam mogu reći da nemam nikakvih informacija o napadu niti o incidentu u Bregi.

Također je izjavio kako NATO koristi "sofisticirana sredstva" da bi se izbjegle civilne žrtve tijekom zračnih napada.

Libijski čelnik Moamer Gadafi vrlo je vjerojatno napustio Tripoli i najvjerojatnije je ranjen, izjavio je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

Šef talijanske diplomacije rekao je novinarima tijekom posjeta Toskani da mu je katolički biskup u Tripoliju rekao da je "Gadafi vrlo vjerojatno napustio Tripoli i da je navjerojatnije ranjen u zračnom napadu NATO-a".

Frattini je dodao da vjeruje onome što mu je rekao biskup Giovanni Innocenzo Martinelli.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.05.11. 10:06

nisu to ubijeni civili, to se zove kolateralna steta. A to se sve dogada tamo, samo je zato sto se eto Libija smjestila iznad naftonosnih polja. Kad je na milione ljudi stradavalo u Ruandi, onda zapadnoj civilizaciji, kako se voli zvati, nije ni palo na um da intervenira i zastiti civile.
U kakvom svijetu zivimo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika