17.05.2011. / 15:26

Autor: Nacional.hr

NATO raketirao dvije zgrade vlade i ministarstvo unutarnjih poslova u Tripoliju

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što je predsjedavajući Međunarodnog kaznenog suda Luis Moreno-Ocampo zatražio uhidbeni nalog za Gadafijem, njegovim sinom Saifom al-Islamom Gaddafijem i šefom obavještajne službe Abdulahom Sanousijem zbog naređivanja krvavog gušenja demonstracija i pobune protiv režima

Vladina zgrada u Tripoliju u kojoj je navodno sjedište ureda za borbu protiv korupcije (Reuters)Vladina zgrada u Tripoliju u kojoj je navodno sjedište ureda za borbu protiv korupcije (Reuters)NATO-vi zrakoplovi raketirali su dvije zgrade libijske vlade i ministarstvo unutarnjih poslova u Tripoliju, izvještava guardian.co.uk.

Glasnogovornik Gadafijeve vlade izjavio je kako su zgrade i ministarstvo bilo meta napada, jer su tamo spremljeni podaci o korupcijskim slučajevima protiv viših dužnosnika pobunjeničke vlade u Benghaziju. Pozvao je na primirje i obećao je kako će četvero stranih novinara biti pušteno na slobodu nakon što je im je već suđeno na administrativnom sudu. Libijska državna televizija javlja kako su zračni napadi pogodili i predgrađe Tripolija te grad Zaviju, 50 kilometara zapadno od Gadafijevog uporišta. Naglašava se kako je mnogo ljudi ubijeno i ranjeno.

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što je predsjedavajući Međunarodnog kaznenog suda Luis Moreno-Ocampo zatražio uhidbeni nalog za Gadafijem, njegovim sinom Saifom al-Islamom Gaddafijem i šefom obavještajne službe Abdulahom Sanousijem zbog naređivanja krvavog gušenja demonstracija i pobune protiv režima. Gadafijeva vlada niječe optužbe. Glasnogovornik prijelazne vlade u Benghaziju pozdravio je taj potez, no rekao je kako bi pobunjenici Gadafiju prvo htjeli suditi u Libiji.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika