22.05.2011. / 13:43

Autor: Hina

Posljednji britanski vojnici napustili Irak

Britanski marinci završili su obuku iračkih snaga i kao posljednji britanski vojnici u Iraku napustili su zemlju u nedjelju, rekao je glasnogovornik iračke vlade Ali al-Dabag.

Britanski vojnici napustili su IrakBritanski vojnici napustili su IrakBritanski marinci završili su obuku iračkih snaga i kao posljednji britanski vojnici u Iraku napustili su zemlju u nedjelju, rekao je glasnogovornik iračke vlade Ali al-Dabag.

"Da, završili su obuku", rekao je Dabag, odgovarajući na pitanje jesu li britanske snage završile svoju posljednju formacijsku misiju. Zamoljen da potvrdi kako u Iraku više nema britanskih vojnika i marinaca, odgovorio je potvrdno.

London je u srijedu najavio da će se obuka iračkih marinaca koju provodi kraljevska mornarica završiti u nedjelju, što ujedno znači i završetak britanskih operacija u toj zemlji koje su počele 2003. s invazijom na Irak zajedno s američkim snagama.

Većina britanskih vojnika koji su bili razmješteni u Iraku povukla se u srpnju 2009. godine.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika