23.05.2011. / 12:17

Autor: Nacional.hr

Starije udovice Osame bin Ladena okrivljuju mlađu za njegovu smrt

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova, Rehman Malik, tvrdi da Pakistanom kruže šale da je bin Laden namjerno CIA-i odao svoje skrovište, jer je izludio okružen tolikim ženama i djecom

Osama bin LadenOsama bin LadenTri zatočene udovice Osame bin Ladena počele su se sukobljavati i međusobno okrivljavati za njegovu smrt. Dvije starije udovice krive mlađu da je američke obavještajce dovela do skloništa u kojem je bin Laden ubijen, prenosi The Australian.

Bin Laden je u svom pakistanskom skrovištu, kojem je ubijen, živio sa svoje tri žene. Dvije starije žene su živjele na drugom katu dok je najmlađa živjela na zadnjem katu. Službenici pakistanske policije koji su ispitivali zatočene udovice tvrde da im je život bio islamska verzija Očajnih kućanica. Starije žene nisu simpatizirale mlađu, a sada se sukobljavaju oko toga koja je prilikom akcije američkih policajaca pokušavala zaštititi Osamu. Najmlađa žena tvrdi da je to bila ona i da je u tom pokušaju ranjena u nogu, no dvije starije žene tvrde da su ga zapravo one pokušale zaštititi. Izgleda da su one u pravu jer su američki specijalci potvrdili njihovu priču.

Dvije žene su 62-godišnja Khaira Husain Sabir, prije braka sa bin Ladenom je bila učiteljica, i 54-godišnja Siham Abdulla bin Husain. Najmlađa žena je Amal Ahmed al-Sadah koja je imala samo 17 godina kad se 2000. udala za bin Ladena. Uz njih je imao još dvije žene, no od jedne se u međuvremenu razveo.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova, Rehman Malik, tvrdi da Pakistanom kruže šale da je bin Laden namjerno CIA-i odao svoje skrovište, jer je izludio okružen tolikim ženama i djecom.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika