04.06.2011. / 19:18

Autor: Hina

Iran podupire arapske pobune, ali samo ako ih ne potiče SAD

Iran podupire sve muslimanske pobune osim onih što ih potiče Washington, rekao je u subotu vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamenei, što objašnjava izostanak potpore Teherana u protuvladinim prosvjedima u Siriji.

Ajatolah Ali HameneiAjatolah Ali HameneiIran podupire sve muslimanske pobune osim onih što ih potiče Washington, rekao je u subotu vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamenei, što objašnjava izostanak potpore Teherana u protuvladinim prosvjedima u Siriji.

Obraćajući se okupljenima koji danas obilježavaju godišnjicu smrti ajatolaha Ruholaha Homeinija, Hamenei je izjavio kako je vođa Islamske revolucije 1979. predvidio događaje na Bliskom istoku i pobune Arapa protiv tiranskih režima.

"Naše je stajalište jasno: gdje god je riječ o islamskom, narodnom i protuameričkom pokretu, mi ćemo ga poduprijeti", rekao je Hamenei okupljenima ispred Homeinijeva mauzoleja u Teheranu, koji su izvikivali "Smrt Americi".

Ne spomenuvši Siriju izrijekom također je kazao: "Ako pobunu negdje potaknu Amerikanci ili cionisti, nećemo je poduprijeti. Gdje god i kad god se na scenu umiješaju Amerika i cionisti, da bi s vlasti svrgnuli režim i okupirali zemlju - znajte, mi ćemo biti na suprotnoj strani."

Washington je optužio Teheran za pomoć Siriji u suzbijanju prosvjeda. Optužbu negiraju obje zemlje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika