06.06.2011. / 15:56

Autor: Hina

Libijski pobunjenici zauzeli grad u planinskom području

"Pobunjenici su rekli da su zauzeli grad", rekao je Reutersov fotograf Jusuf Boudlal nakon što je ušao u grad sa sjevera. "Nema znakova bilo kakvih Gadafijevih snaga"

Reuters (ilustracija)Reuters (ilustracija)Libijski pobunjenici u ponedjeljak su ušli u planinski grad Jafran iz kojega su potisnuli snage Moamera Gadafija što ukazuje da NATO-ovi zračni udari postižu učinak.

"Pobunjenici su rekli da su zauzeli grad", rekao je Reutersov fotograf Jusuf Boudlal nakon što je ušao u grad sa sjevera. "Nema znakova bilo kakvih Gadafijevih snaga".

Jafran, oko 100 kilometara jugozapadno od libijske prijestolnice, nalazi se u Zapadnim planinama gdje se stanovništvo, većinom pripadnici berberske manjine, pobunilo protiv Gadafijeve vlasti.

Nije jasno jesu li progadafijeve snage ostale južno od Jafrana. "Vidim pobunjeničke zastave... Vidjeli smo uništene Gadafijeve postere i slike", rekao je Boudlal.

Britanski zrakoplovi su u Jafranu 2. lipnja uništili dva tenka i dva oklopna vozila za prijevoz vojnika.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika