07.06.2011. / 17:03

Autor: Hina

Obama podržava drugi mandat Ban Ki-moona

Američki predsjednik Barack Obama podržava kandidaturu Ban Ki-moona za drugi mandat glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, objavila je u utorak Bijela kuća.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama podržava kandidaturu Ban Ki-moona za drugi mandat glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, objavila je u utorak Bijela kuća.

Predsjednik Barack Obama pozdravio je najavu glavnog tajnika Ujedinjenih naroda da će se kandidirati za drugi mandat i SAD podržava njegovu kandidaturu, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney u priopćenju.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u ponedjeljak je službeno objavio da se kandidira za novi petogodišnji mandat na čelu Ujedinjenih naroda.

Carney je ocijenio da su pod Banovim vodstvom Ujedinjeni narodi odigrali važnu ulogu u reagiranju na krize i probleme u cijelom svijetu, od podrške demokratskoj tranziciji u Obali Bjelokosti, na Haitiju nakon potresa i u pokušajima rješenja političke i humanitarne krize u Libiji.

"Ujedinjeni narodi su nesavršena, ali nužna institucija", rekao je Carney i naglasio da je glavni tajnik poduzeo velike reforme, među kojima veće zapošljavanje žena na odgovornim mjestima i predložio je najveće rezove u proračunu UN-a u posljednjih deset godina.

Banu postojeći mandat istječe 31. prosinca i zasad nema protukandidata za novi mandat.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 08.06.11. 09:10

UN-vise ne postoji,da postoji i da je legalna institucija,nebih dozvolila,da se desava ovo sada u Libiji,nebih dozvolila da Zidovski teroristi,ubijaju svakodnevno desetke Palestiske djece,nebih dozvolili da Amerika okupira Irak........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika