15.06.2011. / 17:26

Autor: Hina

Orban: Mađarska želi pomoći BiH u približavanju EU-u i NATO-u

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u srijedu u Sarajevu da su njegova zemlja i zemlje članice Europske unije spremne pomoći približavanju Bosne i Hercegovine i jugoistoka Europe u članstvo EU i NATO.

Viktor OrbanViktor OrbanMađarski premijer Viktor Orban izjavio je u srijedu u Sarajevu da su njegova zemlja i zemlje članice Europske unije spremne pomoći približavanju Bosne i Hercegovine i jugoistoka Europe u članstvo EU i NATO.

Orban se tijekom službenog posjeta Bosni i Hercegovini u Sarajevu sastao s predsjedajućim vijeća ministara Nikolom Špirićem s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, procesu reformi i integracijama.

"Naš zadatak nije da granice EU-a pomaknemo prema istoku, nego da ovu regiju koja je okružena državama koje su već članice EU-a ili NATO-a prihvatimo u punopravno članstvo i tako pridonesemo dobrobiti i stabilnosti te regije", rekao je mađarski premijer na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Dodao je da Mađarska smatra kako bi vlasti u BiH trebale postići dogovor oko ključnih reformi te da im je na tome putu Europska unija spremna pomoći ističući da je stabilnost Bosne i Hercegovine povezana sa stabilnošću cijele regije jugoistoka Europe.

Špirić je ocijenio da je pomoć Mađarske na putu prema EU-u iznimno važna za Bosnu i Hercegovinu.

Orban se u Sarajevu susreo i s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem, a u Banjoj Luci s premijerom Republike Srpske Aleksandrom Džombićem.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika