17.06.2011. / 15:15

Autor: Nacional.hr

Dominique Strauss-Kahn prilikom uhićenja tvrdio kako ima diplomatski imunitet

Optuženi se već nalazio na aerodromu spreman napustiti zemlju kad je nazvao hotel rekavši kako je zaboravio mobitel

Dominique Strauss-Kahn Dominique Strauss-Kahn Službeni transkripti koje su objavili tužitelji iz New Yorka otkrivaju kako je bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn u trenutku uhićenja tvrdio kako ima diplomatski imunitet i kako se nekoliko puta tijekom ispitivanja požalio na lisice na rukama, izvještava BBC.

U dokumentima je i otkriveno kako je Strauss-Kahn uhićen u zračnoj luci JFK u New Yorku. Optuženi se već nalazio na aerodromu spreman napustiti zemlju kad je nazvao hotel rekavši kako je zaboravio mobitel. Policija je nakon prijave u to vrijeme već bila u Sofitel hotelu i umjesto hotelskog osoblja koje je trebalo donijeti mobitel predsjedniku MMF-a, uslijedilo je uhićenje.

Strauss-Kahn više nije šef MMF-a i trenutno nakon plaćanja jamčevine živi u kućnom pritvoru u New Yorku. Izjasnio se kako nije kriv za seksualni napad na hotelsku spremačicu. Njegov odvjetnik Benjamin Brafman, odbio je komentirati objavu službenog zapisnika.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika