19.06.2011. / 09:40

Autor: Hina

Sud suspendirao nalog o uklanjanju Mubarakovog imena

Egipatski sud je u subotu suspendirao svoj nalog da se iz javnih ustanova uklone imena bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka i njegove supruge Suzanne.

Hosni MubarakHosni MubarakEgipatski sud je u subotu suspendirao svoj nalog da se iz javnih ustanova uklone imena bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka i njegove supruge Suzanne.

U godinama prije narodnog ustanka, u kojem je u veljači Mubarak svrgnut s položaja, egipatski dužnosnici koji su željeli pridobiti predsjednikovu naklonost redovito su imenovali ulice, vojne objekte i klinike u provinciji po Mubaraku.

Odvjetnici su uložili priziv u kojem traže poništenje prvotne odluke suda od travnja. Sudac Mohamed el-Sajed je rekao da je sud privremeno zamrznuo svoju odluku do preispitivanja slučaja u srijedu.

Mubarak bi 3. kolovoza trebao biti izveden pred sud pod optužbom da je odgovoran za ubijanje prosvjednika zbog čega bi mogao biti osuđen na smrtnu kaznu. Također je optužen za zloporabu vlasti, rasipanje javnih sredstava i nezakonito stjecanje osobne koristi.

Mubarak je u travnju hospitaliziran nakon izvješća da ima zdravstvenih problema sa srcem. Suzanne Mubarak je iz pritvora puštena u svibnju nakon što je pristala odreći se svoje imovine ali se još uvijek vodi istraga je li svoje bogatstvo stekla protuzakonito.

Ona je također hospitalizirana zbog simptoma srčanog udara ubrzo nakon naloga o njenom pritvaranju.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika