20.06.2011. / 18:48

Autor: Hina

Djelatnici HRT-a iz Mostara odbili ugasiti signal

Djelatnici Hercegovačke radio i televizije (HRT) iz Mostara odbili su u ponedjeljak ugasiti signal ove medijske kuće što je naložila Uređivačke agencija za komunikacije (RAK) BiH ističući da očekuju da medijski grobari budu hrvatski politički čelnici koji nisu ništa poduzeli da bi opstao ovaj jedini javni medij na hrvatskome jeziku u BiH.

Hercegovačka radio-televizija ne želi ugasiti signalHercegovačka radio-televizija ne želi ugasiti signalDjelatnici Hercegovačke radio i televizije (HRT) iz Mostara odbili su u ponedjeljak ugasiti signal ove medijske kuće što je naložila Uređivačke agencija za komunikacije (RAK) BiH ističući da očekuju da medijski grobari budu hrvatski politički čelnici koji nisu ništa poduzeli da bi opstao ovaj jedini javni medij na hrvatskome jeziku u BiH.

Kako su naveli u priopćenju "djelatnici HRT-a ne žele preuzeti odgovornost za gašenje jedine javne televizije na hrvatskom jeziku jer bi to bilo ravno samoubojstvu".

Pozvali su Nadzorni odbor HRT-a te nositelje osnivačkih prava ove medijske kuće grada Mostara i Županije Zapadnohercegovačke kao i predstavnike vodećih hrvatskih političkih stranaka, HDZ 1990, HDZ BiH, HSP BiH Božu Ljubića, Dragana Čovića i Zvonka Jurišića da preuzmu odgovornost za eutaniziranje HRT Mostara.

"Posebno nas pogađa sadašnja šutnja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, koji se kao gradski vijećnik gorljivo zalagao za rješenje statusa HRT-a Mostar“, navodi se u priopćenju i dodaje da također zabrinjava i "šutnja crkvenih velikodostojnika".

Djelatnici Hercegovačke radiotelevizije iz Mostara duže od godinu dana su u štrajku a nisu im isplaćene desetine plaća te doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Zbog neplaćanja pristojbe za korištenje frekvencije, RAK je ukinuo dozvolu HRT Mostaru i naložio gašenje njegova signala.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika