28.06.2011. / 11:21

Autor: Hina

Grčka: Počeo prvi dan štrajka

Štrajkaši, uglavnom službenici, prosvjeduju protiv višegodišnjeg plana štednje 2012.-2015. koji treba biti izglasan u srijedu i četvrtak u parlamentu, a predviđa nove mjere za Grke kako bi zemlja na rubu bankrota mogla dobiti novu financijsku pomoć od svojih partnera i vjerovnika

Foto: arhiva (Reuters)Foto: arhiva (Reuters)Grčka živi u usporenom ritmu u utorak, prvog dana 48-satnog štrajka koji obuhvaća prekid struje i otkazivanje letova.

Osim podzemne željeznice, javni promet u Ateni ne funkcionira, a ulice su relativno prazne jer su mnogi ljudi odustali od odlaska na posao zbog četvrtog generalnog štrajka ove godine koji su pokrenula dva glavna sindikata GSEE (zaposleni u privatnom sektoru) i Adedy (službenici).

Štrajkaši, uglavnom službenici, prosvjeduju protiv višegodišnjeg plana štednje 2012.-2015. koji treba biti izglasan u srijedu i četvrtak u parlamentu, a predviđa nove mjere za Grke kako bi zemlja na rubu bankrota mogla dobiti novu financijsku pomoć od svojih partnera i vjerovnika.

U zračnim lukama, brojni letovi u domaćem prometu dviju grčkih tvrtki Aegean i Olympic Air otkazani su zbog štrajka kontrolora leta. U Pireju, luci smještenoj blizu Atene, približno 200 aktivista komunističkog sindikata Pame spriječilo je brodove da isplove u utorak ujutro.

Predviđa se i prosvjedno okupljanje polovicom dana u Ateni.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika