28.06.2011. / 14:40

Autor: Hina

Tripoli optužuje ICC da je u službi NATO-a

"Pravda je zadovoljena", zadovoljno je izjavio predsjednik pobunjeničkog političkog tijela, Nacionalnog prijelaznog vijeća, Mustafa Abdeldžalil

Službeni Tripoli optužio je Međunarodni kazneni sud (ICC) da je u službi NATO-a i Europe budući da je izdao uhidbeni nalog protiv libijskog vođe Moamera Gadafija te je obećao da će se i dalje boriti protiv pobunjenika, a oni su, u utorak odnijeli još jednu pobjedu na terenu.

ICC je u ponedjeljak izdao nalog za uhićenjem Moamera Gadafija zbog zločina protiv čovječnosti, kao i nalog za uhićenjem njegova sina Seifa al-Islama i šefa libijske obavještajne službe Abdalaha Al-Senusija.

"Pravda je zadovoljena", zadovoljno je izjavio predsjednik pobunjeničkog političkog tijela, Nacionalnog prijelaznog vijeća, Mustafa Abdeldžalil.

No libijski režim smatra kako je odluka ICC-a samo "pokriće za NATO koji je pokušao i još uvijek pokušava likvidirati Gadafija", izjavio je u ponedjeljak ministar pravosuđa Mohamed Al-Gamudi. On smatra da, s obzirom na to da ni pukovnik Gadafi ni njegov sin Seif Al-Islam nemaju nikakve službene funkcije, "ne mogu imati nikakve veze s optužbama ICC-a".

I zamjenik libijskog ministra vanjskih poslova Kaled Kaim smatra da je ICC "politički sud" u službi europske vanjske politike.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika