29.06.2011. / 16:03

Autor: Nacional.hr

Svemoćni Pahor: Osim premijerske, zasjeo i u stolicu ministra javne uprave

"Nova vlada imati će 14 članova, što je nešto manje no do sad, ali ne mislim da će zbog toga biti manje operativna. Osim toga, to je smjer u kojem želimo razvijati budući sastav vlade koja će imati manje resora", naveo je premijer

Borut PahorBorut PahorOdlazak ministara i ministrica iz njegove vlade, natjerali su slovenskog premijera Boruta Pahora da u parlament pošalje prijedlog za imenovanjem privremenih ministara.

Kako su priopćili iz Ureda premijera, umjesto Darje Radić, ministarstvo gospodarstva preuzeti će ministar za europska pitanja i razvoj Mitja Gaspari. Umjesto Majde Širce, ministarstvo za kulturu preuzeti će ministar za Slovence u dijaspori i po svijetu Boštjan Žekš, dok će umjesto Irme Pavlinič Krebs ministarstvo za javnu upravu preuzeti sam premijer Borut Pahor.

Pahor se odlučio na takav potez jer je najavio kako će se do kraja mandata posvetiti smanjenju zaposlenih u državnoj upravi i promjenama zakona o vladi kojima bi se smanjio broj ministara i članova vlade.

"Nova vlada imati će 14 članova, što je nešto manje no do sad, ali ne mislim da će zbog toga biti manje operativna. Osim toga, to je smjer u kojem želimo razvijati budući sastav vlade koja će imati manje resora", naveo je premijer u priopćenju.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika