30.06.2011. / 10:09

Autor: Hina

Tisuću ranjenih u sukobu prosvjednika i egipatske policije

Riječ je o najgorim neredima u zadnjih nekoliko tjedana, a ustanak traje već gotovo pet mjeseci i uspio je svrgnuti autoritarnoga členika Hosnija Mubaraka. Vojne vlasti sada nastoje održati red, a nezadovoljna javnost nestrpljivo traži reforme, javlja Reuters

ArhivaArhivaNakon noći koju su obilježili sukobi i tisuću ranjenih, policija u Kairu u srijedu je mlade prosvjednike koji je gađaju kamenjem rastjerala suzavcem.

Riječ je o najgorim neredima u zadnjih nekoliko tjedana, a ustanak traje već gotovo pet mjeseci i uspio je svrgnuti autoritarnoga členika Hosnija Mubaraka. Vojne vlasti sada nastoje održati red, a nezadovoljna javnost nestrpljivo traži reforme, javlja Reuters.

Najnoviji sukobi počeli su kad su obitelji poginulih u prosvjedima protiv Mubaraka održale u utorak navečer u središtu Kaira skup njima u čast. Druga rodbina došla se potužiti što imena njihovih stradalih nisu spomenuta. Izbila je tučnjava koja se premjestila na središnji kairski trg Tahrir, priopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo zdravstva objavilo je da je ozlijeđeno 1036 ljudi, među kojima je najmanje 40 policajaca.

Vladajuće vojno vijeće objavilo je na Facebooku priopćenje o tome kako najnoviji događaji "nemaju opravdanje, (nego im je) cilj da uzdrmaju sigurnost Egipta organiziranim planom koji iskorištava krv revolucionarnih mučenika i sije podjelu između naroda i sigurnosnog aparata".

Premijer Esam Šaraf za državnu je televiziju rekao da prati razvoj događaja i čeka pun izvještaj o sukobima.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika