01.07.2011. / 09:56

Autor: Hina , Nacional.hr

Monako spreman za kneževsko vjenčanje

Monegaška palača u četvrtak je opovrgla pisanje francuskih medija da je Charlene Wittstock ucijenila kneza Alberta da će u posljednji tren odustati od vjenčanja ako se on ne odrekne svojih ljubavnica

Oko 3500 gostiju očekuje se na trodnevnim svečanostima dugoočekivanog vjenčanja monegaškog kneza Alberta II. i bivše južnoafričke plivačice Charlene Wittstock koje počinju u petak, javlja BBC.

Monegaški knez (53) i buduća princeza Charlene vjenčat će se u petak na civilnoj ceremoniji u kneževskoj palači u Monacu, a dan kasnije bit će upriličen crkveni obred u tamošnjoj katedrali.

Monegaška palača u četvrtak je opovrgla pisanje francuskih medija da je Charlene Wittstock ucijenila kneza Alberta da će u posljednji tren odustati od vjenčanja ako se on ne odrekne svojih ljubavnica.

Na listi gostiju nalaze se pripadnici kraljevskih obitelji i šefovi država, od francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja do španjolskog prestolonasljednika Felipea, pa sve do dizajnera Karla Lagerfelda i manekenke Naomi Campbell.

Charlene Wittstock rođena je u Zimbabveu i preselila se u Južnu Afriku sa svojom obitelji kad joj je bilo 12 godina. Predstavljala je svoju zemlju na plivačkim natjecanjima na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

Knez Albert II., sin kneza Rainera III. i američke glumice Grace Kelly, i sam sportaš koji se natjecao na zimskim Olimpijskim igrama, svoju vezu s Wittstock objavio je na ZOI-ju u Torinu 2006. godine.

Kneževina Monako, druga najmanja zemlja na svijetu nakon Vatikana, glamurozno vjenčanje nije vidjela od 1956. godine kada su se vjenčali Albertovi roditelji. Za uvertiru je poslužio koncert The Eaglesa pred 15 tisuća ljudi u četvrtak navečer na stadionu Louisa II. u Monacu.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika