02.07.2011. / 10:21

Autor: Hina

Obama imenovao Olsena direktorom NCTC-a

Američki predsjednik Barack Obama odlučio je imenovati pravnika Matthewa Olsena na čelo međuvladine organizacije za borbu protiv terorizma, izvijestila je u petak Bijela kuća.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama odlučio je imenovati pravnika Matthewa Olsena na čelo međuvladine organizacije za borbu protiv terorizma, izvijestila je u petak Bijela kuća.

Ako Olsenovu nominaciju potvrdi Kongres, aktualni će šef pravne službe Agencije za nacionalnu sigurnosti (NSA) na mjestu direktora Nacionalnog centra za protuterorističku borbu (NCTC) od 9. lipnja zamijeniti Michaela Leitera koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Olsen "će biti iznimno važna osoba u mojoj ekipi za nacionalnu sigurnost, u trenutku kada naporno radimo na sprječavanju napada na našu zemlju i činimo sve što možemo da bismo zaštitili američke državljane", stoji u Obaminu priopćenju.

Olsen je doktor pravnih znanosti sa Sveučilišta Harvard, svojedobno je savjetovao ministra pravosuđa Erica Holdera u slučaju vojnog zatvora Guantanamo. Od 1994. do 2006. radio je u uredu javnog tužitelja u Washingtonu.

NCTC je osnovan 2004., tri godine nakon napada 11. rujna na SAD. Misija te organizacije je analiza i koordinacija raznih informacija koje se odnose na terorističke prijetnje koje dolaze 'izvana' te planiranje protuterorističkih aktivnosti, pri čemu se zaposlenici koriste svim sigurnosnih izvorima.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika