02.07.2011. / 18:20

Autor: Hina

Socijalistička internacionala suspendirala Dodika i SNSD?

Vijeće Socijalističke internacionalne donijelo je odluku o suspenziji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik iz članstva te organizacije, objavljeno je u subotu iz središnjice Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Sarajevu.

Milorad DodikMilorad DodikVijeće Socijalističke internacionalne donijelo je odluku o suspenziji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik iz članstva te organizacije, objavljeno je u subotu iz središnjice Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Sarajevu.

Kako se navodi, na zasjedanju Vijeća Socijalističke internacionalne održanom u Ateni usvojena je preporuka etičkog povjerenstva SI o suspenziji SNSD-a koji je na vlasti u Republici Srpskoj u BiH.

Predsjednik etičkog povjerenstva SI Maurice Braud taj je prijedlog obrazložio zaključkom kako je nadzor nad djelovanjem SNSD-a pokazao da u toj stranci nema nikakvog napretka a upozoreno je i na neprihvatljivu retoriku koju koriste dužnosnici te stranke.

Braud je također kazao kako su "nacionalizam i ekstremizam" i dalje prisutni u djelovanju Dodikova SNSD-a.

Ukoliko se nešto značajnije ne promijeni u ponašanju i djelovanju SNSD-a, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju uslijed će definitivno isključenje te stranke iz Socijalističke internacionale, navedeno je u priopćenju.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika