03.07.2011. / 19:43

Autor: Hina

Pobunjenici: Gadafi može ostati u Libiji ako odstupi

Moamer Gadafi može svoju mirovinu odživjeti u Libiji ako se odrekne svake vlasti, rekao je agenciji Reuters u nedjelju vođa pobunjenika iznoseći najjasniji ustupak koji su do sada pobunjenici ponudili libijskom čelniku.

Moamer GadafiMoamer GadafiMoamer Gadafi može svoju mirovinu odživjeti u Libiji ako se odrekne svake vlasti, rekao je agenciji Reuters u nedjelju vođa pobunjenika iznoseći najjasniji ustupak koji su do sada pobunjenici ponudili libijskom čelniku.

Gadafi je žestoko odbacivao sve međunarodne pozive da ode s vlasti i obećavao boriti se do kraja no neki članovi njegova užeg kruga naznačili su da su spremni pregovarati s pobunjenicima, pa i o budućnosti libijskog čelnika.

"Kao mirno rješenje ponudili smo mu da podnese ostavku i naloži svojim vojnicima da se povuku iz vojarni i s položaja i onda može odlučiti hoće li ostati u Libiji ili otići u inozemstvo", rekao je u razgovoru vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil.

"Ako želi ostati u Libiji odredit ćemo mjesto a ono će biti pod međunarodnim nadzorom. A postojao bi i međunarodni nadzor svog njegova kretanja", rekao je Džalil koji je na čelu pobunjeničkog Prijelaznog nacionalnog vijeća.

U razgovoru za Reuters u Bengaziju Abdel Džalil, bivši Gadafijev ministar pravosuđa, rekao je da je prijedlog iznio prije mjesec dana putem Ujedinjenih naroda ali još nije dobio nikakav odgovor iz Tripolija. On je rekao da je jedna od sugestija bila da Gadafi provede svoju mirovinu pod stražom u vojarni.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 04.07.11. 02:43

Zna Gadafi u prevodu sta to znaci.Ako bi bio u nekoj vojarni, jednog dana dodje oficir, popije sa njim poslednju kafu a onda metak u celo.

Ako mu odrede lokaciju pod medjunarodnom kontrolom, to opet znaci isto, samo sto sad oficir moze bit domaci ali i staranac.

Sve u svemu finale je isto.


registracija
2/6/11

stereo, 04.07.11. 07:29

Neznam što je on tako loše učinio a ostali čelnici država koje ga napadaju nisu. Brani svoj položaj, Bože dragi pa normalno, što da se šaka ljudi digne u USA protiv Obame isti bi odmah odstupio, malo sutra potukel bi ih kao što ovaj ili bio tko drugi čini isto u takovoj prilici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika