04.07.2011. / 13:59

Autor: Martina Čizmić

Nova blamaža za Fox: Hakirali im Twitter i objavili da je Obama mrtav

Grupa koja se naziva The Script Kiddie preuzela je odgovornost za napad i čak se hvalila činjenicom da su hakirali račun Foxu

"Predsjednik Barack Obama je mrtav", objavila je američka televizijska mreža Fox News na svom Twitter profilu foxnewspolitics. "Dva metka bila su previše. Ovo je zaista tužan dan za Ameriku", uslijedilo je, da bi na kraju bilo objavljeno "Želimo Joeu Bidenu puno sreće kao novom predsjedniku Sjedinjenih američkih država. U ovom vremenu ludila, postoji svjetlo na kraju tunela".

Vijest koju su mnogi uzeli sa skepsom pokazala se lažnom. Fox News objavio je kako je njihov račun na Twitteru hakiran te su se ispričali svojim "pratiteljima" kojih je više od 33 tisuće.

Naveli su kako je predsjednik Obama sa svojom obitelji na odmoru povodom američkog Dana nezavisnosti te dodali kako će provesti istragu oko toga tko je hakirao njihov račun.

Grupa koja se naziva The Script Kiddie preuzela je odgovornost za napad i čak se hvalila činjenicom da su hakirali račun Foxu. U izjavi za medije pojasnili su kako je njihova grupa veoma bliska grupi hakera koja se skriva iza imena Anonymous, a koja je u proteklih nekoliko mjeseci hakirala i web stranice banaka i kartičnih kuća.

"Fox News je doabran jer smo zaključili kako je njihovo osiguranje jednako smiješno kao i njihovo izvještavanje", rekli su za izdanje Think Sveučilišta Stony Brook.

Ovo nije prva blamaža Fox News. Podsjetimo, tijekom akcije hvatanja i ubojstva najtraženijeg terorista na svijetu Osame bin Ladena, objavili su da je ubijen Obama bin Laden.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika