13.07.2011. / 13:27

Autor: Hina

Kan: Japan treba težiti društvu bez nuklearne energije

Japanski premijer Naoto Kan izjavio je u srijedu da bi Japan trebao smanjiti ovisnost o nuklearnoj energiji i težiti društvu koje može bez nje.

Naoto KanNaoto KanJapanski premijer Naoto Kan izjavio je u srijedu da bi Japan trebao smanjiti ovisnost o nuklearnoj energiji i težiti društvu koje može bez nje.

S obzirom na težinu nesreće u Fukushimi "ne možemo više podržavati tezu da dosad vođena politika jamči sigurnost eksploatacije nuklearne energije. Moramo osmisliti društvo koje može bez nje", rekao je na konferenciji za tisak.

Kan ocjenjuje da treba temeljito preispitati energetsku politiku zemlje koja je prije krize u Fukushimi predviđala porast udjela nuklearne energije u ukupnoj energetskoj proizvodnji na više od 50 posto do 2030. godine, nasuprot sadašnjih 30 posto.

Kan se zalaže za "postupno smanjenje" udjela nuklearne energije u korist obnovljivih energija (solarna, energija vjetra, itd.) s ciljem potpunog prelaska na njih.

Premijer nije iznio datum do kojeg bi to moglo doći.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika