16.07.2011. / 10:05

Autor: Hina

Gadafi odbacio zapadnjačko priznavanje pobunjenika

Libijski čelnik Moamer Gadafi izjavio je u petak da libijski narod odbacuje odluku SAD i drugih zapadnih zemalja da priznaju pobunjeničke čelnike kao legitimne predstavnike Libije, javljaju svjetske novinske agencije.

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski čelnik Moamer Gadafi izjavio je u petak da libijski narod odbacuje odluku SAD i drugih zapadnih zemalja da priznaju pobunjeničke čelnike kao legitimne predstavnike Libije, javljaju svjetske novinske agencije.

U govoru koji je prenosila libijska televizija Gadafi se obratio desecima tisuća svojih pristaša okupljenih na skupu u gradu Zlitanu, 150 kilomeatara istočno od Tripolija.

"Priznajte takozvano Nacionalno prijelazno vijeće milijun puta: to ništa ne znači libijskom narodu koji gazi po vašim odlukama", rekao je Gadafi.

"Zgazite ta priznanja, zgazite ih nogama... Ona su bezvrijedna", rekao je Gadafi.

Kontaktna skupina za Libiju, koju čini tridesetak zemalja i međunarodnih i regionalnih organizacija i SAD, u petak je na sastanku u Istanbulu službeno priznala Nacionalno prijelazno vijeće u Libiji kao nadležno i legitimno "državno tijelo", dok je više od 30 zemalja proglasilo da režim Gadafija više nije legitiman.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika