17.07.2011. / 10:12

Autor: Hina

Gadafi poručio: Nikada neću otići iz zemlje mojih predaka

Libijski čelnik Moamer Gadafi u petak je odgovorio na pozive međunarodne zajednice da siđe s vlasti i poručio joj da nikada neće napustiti zemlju svojih predaka.

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski čelnik Moamer Gadafi u petak je odgovorio na pozive međunarodne zajednice da siđe s vlasti i poručio joj da nikada neće napustiti zemlju svojih predaka.

"Traže od mene da odem iz Libije, to je smiješno. Nikada neću napustiti zemlju mojih predaka, kao ni narod koji se za mene žrtvovao", rekao je Gadafi, obrativši se tisućama Libijaca okupljenima u Zaviji, 50 km zapadno od Tripolija.

"Spreman sam se i ja žrtvovati za svoj narod i nikada neću napustiti ovu zemlju natopljnu krvlju mojih predaka koji su se borili s talijanskim i britanskim kolonijalistima", rekao je svojim pristašama.

Svjetske i regionalne sile okupljene u Kontaktnoj skupini za Libiju priznale su u petak na sastanku u Istanbulu ustaničko Prijelazno nacionalno vijeće (TNC) i ponovno su tražile Gadafijev odlazak s vlasti.

Gadafi je u petak svoju oporbu nazvao "plaćenicima francuskog predsjednika Sarkozyja".

"Ti štakori su naš narod zatočili u Bengaziju, Misrati i u planinama na Zapadu i oni im služe kao ljudski štit", rekao je i obećao da će ih pet milijuna naoružanih Libijaca pregaziti i osloboditi okupirane gradove.

Vladine snage preuzele su kontrolu nad Zavijom u ožujku nakon dva tjedna sukoba s pobunjenicima i od tada je čvrsto drže pod kontrolom.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 17.07.11. 14:03

Gadafi je u petak svoju oporbu nazvao "plaćenicima francuskog predsjednika Sarkozyja".

POTPISUJEM!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika