17.07.2011. / 15:56

Autor: Hina

Clinton podržala grčku strategiju izlaska iz krize

Američka državna tajnica Hillary Clinton izrazila je u nedjelju snažnu američku podršku grčkoj vladi i narodu u nastojanju da prevladaju dužničku krizu i pozdravila odlučnost vlade Georgea Papandreua u provedbi reforma.

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton izrazila je u nedjelju snažnu američku podršku grčkoj vladi i narodu u nastojanju da prevladaju dužničku krizu i pozdravila odlučnost vlade Georgea Papandreua u provedbi reforma.

Washington "snažno podržava odlučnost vlade u provedbi reformi potrebnih da se Grčka postavi na zdrave temelje" i da zemlja ponovno postane kompetitivna na gospodarskom planu, rekla je Clinton.

"Grčka je inspirirala svijet prije i imam uvjerenje da to čini ponovo", rekla je Clinton nakon sastanka s grčkim kolegom Stavrosom Lambrinidisom.

Grčku fiskalnu strategiju i plan za smanjenje duga Clinton je usporedila s bolnom i teškom "kemoterapijom", koja će na kraju ipak dati pozitivne rezultate.

"Nisam došla ovdje kako bi umanjila izazove koje stoje pred Grčkom, oni su stvarni. Ovdje sam kako bih rekla da snažno vjerujemo da će grčko gospodarstvo krenuti naprijed", naglasila je.

Lambrinidis je rekao da vlada odlučna u provedbi oštrih mjera štednje, unatoč tome što su one na ulične prosvjede dovele desetke tisuća nezadovoljnih Grka. "Iz ovoga ćemo izaći kao pobjednici", poručio je.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 17.07.11. 17:22

Još da je rekao da daje ruku u vatru da će uspjeti, onda bih mu vjerovao. :-))
sites.google.com/site/financijskisustav/grcki-sindrom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika