Objavljeno u Nacionalu br. 818, 2011-07-19

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Prorok Vozimir najavio apokalipsu

Čačić i njegovi luzeri Jakovčić i Milanović, kojima svima gori pod petama kao i gđi Kosor, pobijedit će na izborima, a onda nastupa nova era u kojoj će oni voditi novu politiku temeljenu na novim moralnim i ljudskim vrijednostima, Čačićevim vrijednostima

Ivan StarčevićIvan StarčevićDINAMO - NEFTCI

Srijeda, HRT 2, 19.50

Završava prvo poluvrijeme, a priučeni reporter Drago Ćosić, zvan komentator, nezaustavljivo se razblagoglagoljio: u pauzi između dva poluvremena vidjet ćete reklame i priču o velikoj nogometnoj dječjoj akademiji koju vodi Silvio Marić, nogometna zvijezda, nekadašnji igrač Dinama, naš prijatelj. Njihov prijatelj?! Što je grozno morao napraviti popularni i simpatični g. Marić, za navijače Mara, da ga Ćosić i njegovo krajnje sumnjivo društvo tako fino tituliraju. Naš prijatelj?! Pa njima je prijatelj jedino onaj koji im nešto plati. Kavu, piće, reklamu… Ne nastavljajte niz.


VIJESTI

Petak, HRT 1, 16.50

Počela je nova era. Svaka čast svim hrvatskim televizijama. Ona kraća reportaža s gologa Markova trga bila je odlična. Sram bilo da bilo svjetske televizije koje nisu objavile apokalipsu koju je u ime četvero šefova političkih stranaka, pobjednica na izborima, na pustom Markovu trgu, samo fotoreporterima i tv snimateljima stojeći najavio Radimir Čačić, rvacki političar i zvijezda mađarskih autocesta, poznat i pod imenima Vozimir i Gazimir. Održao je kraći govor, onako, više proklamaciju. Nalupetao se da će on i njegovi koalicijski partneri (osim penzionera Hrelje, sve luzeri kojima gori pod petama, kao i gđi Kosor) pobijediti na izborima i voditi novu politiku, temeljenu na novim moralnim i ljudskim vrijednostima. Vrijednosti su relativno nove. Instalirane su kao dodatna oprema u najskupljem hrvatskom autosalonu u Gazimirov automobil još prije dvije godine, neposredno prije polaska na put u Mađarsku u kojoj je rečeni vozač Vozimir pretrpio jak udarac svojeg automobila u automobil ispred sebe. Poginule su dvije osobe, a za dodatnom opremom nastala je prava jagma među političarima, kad je Čačiću uspjelo da poslije te male neugodnosti ostane u svakom pogledu neozlijeđen.

OTVORENJE PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Subota, HRT 1, 21.30

Provincijalce je uvijek stid sebe samih. Sramežljivci u Hrvatskom olimpijskom odboru redovito angažiraju tzv. popularne pjevače. Jedna nagrada sportašici ili sportašu, pa jedna pjesma. To se čini zato da slučajno ne bismo pomislili da smo na svečanoj dodjeli priznanja najboljim sportašicama i sportašima. K vragu oni i njihovi dosadni rezultati. Da bismo znali gdje nismo, večeras je na otvorenju filmskog festivala priređen bogat program koji je misli dragih gledatelja trebao odvući što dalje od filma. Hrvatski film i dalje ne valja ništa, zato ga vrlo podlo i prikazuju pod otvorenim jasnim noćnim nebom, da bi mjesečina sućutno uništila kvalitetu projekcije, ali pustimo sad to. Pogledajmo večerašnji program. Pamtim samo sretne dane pjevala je Gabi Novak, plesalo je pet do pasa golih baletana, svirao je mali mješoviti komorni ansambl, izvođena je nacionalna himna, govorili su predsjednik države, ministar kulture i pulski gradonačelnik. Taman kad su svi počeli zaboravljati na pokoru koja ih još čeka, organizator je pogriješio. Najavio je film “Lea i Darija” dokazanog filmskog antitalenta Branka Ivande i još devet filmova. Istinabog kratko, ali šteta je počinjena. Iduće godine, umjesto vatrometa iz obližnjeg parka (jedine stvari koja zanima pulsku publiku), neka s pozornice u Areni bude lansirana prva hrvatska svemirska raketa. To bi definitivno odvuklo pažnju od filma. Puno bi pomoglo kad bi u raketi bili Gabi Novak, pet polugolih baletana zajedno s malim mješovitim komornim ansamblom i tri naša večerašnja gorespomenuta vrhunska politička autoriteta. Ako ih se ne možete sjetiti, to su gg. Ivo Josipović, Jasen Mesić i Boris Miletić.

NEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Hrvatski političar i bivši automobilist Gazimir Čačić, do prije dvije godine zvijezda mađarskih autocesta, u petak je svima najavio novu eru, eru u kojoj će dominirati njegova dobro poznata moralnost i ljudskost. Znate ono: pogaziš dvoje ljudi i odeš na tulum kod g. Josipovića, samo da mu čestitaš pobjedu na izborima. Od nove ere proroka Čačića može nas spasiti jedino da Čačić, Jakovčić, Milanović i Hrelja izgube izbore. Da ih ne bi izgubio, euforični Vozimir Čačić u subotu se dao intervjuirati u novinama, a sad na TV. Sat vremena, minus dvije minute za demantije Vjere Šuman i Nikole Kristića, počeo je susretljivim obećanjem gostu. Ne ću vas ništa pitati o vašoj prometnoj nesreći, jer ste ovdje o tome govorili prije godinu i pol. Vozimir/Gazimir trebao je u ime cijele nacije uzvratiti protupitanjem: Zašto ste me onda uopće zvali?

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika