19.07.2011. / 12:52

Autor: Hina

Japan zabranio pošiljke govedine iz Fukushime

Japanska vlada u utorak je zabranila prodaju govedine iz Fukushime nakon incidenta u kojem su poslane krave koje su jele hranu s razinom radijacije petsto puta višom od dopuštene, objavio je glasnogovornik vlade Yukio Edano.

Japan je zabranio pošiljke govedineJapan je zabranio pošiljke govedineJapanska vlada u utorak je zabranila prodaju govedine iz Fukushime nakon incidenta u kojem su poslane krave koje su jele hranu s razinom radijacije petsto puta višom od dopuštene, objavio je glasnogovornik vlade Yukio Edano.

"Izdali smo nalog guverneru prefekture da obustavi pošiljke govedine sa šireg područja Fukushime", rekao je Edano.

U druge je dijelove Japana poslano više od petsto krava koje su jele sijeno kontaminirano radioaktivnim cezijem, pokazala je inspekcija farma u ozračenome području. Vlasti još provode testove da vide je li i meso kontaminirano.

Sve prefekture morat će provjeriti jesu li farme kontaminiranim sijenom hranile krave, najavio je ministar poljoprivrede Michihiko Kano.

Ta je vijest izazvala prodaju dionica mesne industrije. Nippon Meat Packers pao je za 4,2 posto, a Itoham Foods pao je za 3 posto.

Incidenti s kontaminiranim povrćem, čajem, mlijekom, morskim plodovima i vodom uznemiruju javnost. Vlasti u Fukushimi koje su već provjerile više od 33 tisuće grla kane do 3. kolovoza pregledati svih četiri tisuće govedarskih farma u Fukushimi.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika