22.07.2011. / 11:06

Autor: Totalsport

EP košarkaša, U18: Hrvatska otvorila uvjerljivom pobjedom

Na poluvremenu je Hrvatska Grcima dopustila tek 16 postignutih koševa (32-16), a prednost je sigurno očuvana u nastavku

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska juniorska košarkaška reprezentacija uvjerljivom je pobjedom otvorila Europsko prvenstvo za igrače do 18 godina starosti u Poljskoj. U 1. kolu skupine A izabranici Jakše Vulića savladali su Grčku 61-45.

Iako je Hrvatska u Poljsku doputovala oslabljena za ozlijeđene Darija Šarića, Dominika Mavru, te Filipa Bundovića, na kraju njena pobjeda na otvaranju nije bila upitna u niti jednom trenutku. Na poluvremenu je Hrvatska Grcima dopustila tek 16 postignutih koševa (32-16), a prednost je sigurno očuvana u nastavku.

Najefikasniji u našem sastavu bio je Marko Ramljak sa 16 koševa, kojima je pridodao i 10 skokova. Mislav Brzoja ostvario je također "double-double" učinak sa 12 koševa i 10 skokova, dok je Stipe Krstanović susret završio s 11 koševa i 8 skokova. Kod Grka je najbolji bio Emmanouil Tselentakis s 11 koševa.

U petak Hrvatska igra utakmicu 2. kola protiv Slovenije (15.45h).

Europsko prvenstvo košarkaša, U18:

skupina A, 1. kolo:

Hrvatska - Grčka 61-45

Slovenija - Poljska (kasnije)

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika