31.07.2011. / 15:22

Autor: Hina

Inzko osudio izjave kojima se negira državnost BiH

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko odbacio je u nedjelju u intervju za Federalnu novinsku agenciju (FENA) mogućnost raspada BiH, oštro osudivši izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika kojim negira državnost Bosne i Hercegovine.

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko odbacio je u nedjelju u intervju za Federalnu novinsku agenciju (FENA) mogućnost raspada BiH, oštro osudivši izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika kojim negira državnost Bosne i Hercegovine.

"Put raspada Bosne i Hercegovine je isključen, i oko toga ne treba biti nikakvih dvojbi. Bosna i Hercegovina postoji i postojat će. Umjesto toga, pravi izazov s kojim se Bosna i Hercegovina suočava jest je li ovaj naraštaj političkih vođa sposoban provesti reforme", rekao je Inzko.

Dodao je da izjave koje potječu iz Republike Srpske dovode u pitanje uspjeh zemlje na njezinu putu od Daytona do Bruxellesa.

Visoki međunarodni predstavnik je najavio i da će Vijeće za provedbu mira u BiH (PIC) na predstojećoj sjednici razmotriti izjave koje su izazvale veliku zabrinutost ključnih zemalja svijeta.

Postoji velika doza zabrinutosti u vezi s tim izjavama iz RS. Upravni odbor PIC-a smatra da su te izjave ozbiljne, zabrinjavajuće i da zahtijevaju objašnjenje, dodao je austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave u BiH.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je ovoga tjedna da Bosna i Hercegovina nije i ne može biti država nego tek državna zajednica koja će funkcionirati samo ako se prizna da njezin temelj čine dva entiteta te da se ne bi protivio da Hrvati dobiju svoju republiku ili entitet.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 31.07.11. 16:35

Inzko,pa provedi više to da tih sadasnjih političara nema,druge dovedi makar i protektorat,samo ne rep šumska


registracija
24/5/09

Sharp, 31.07.11. 16:55

Sehr geehrter Herr Inzko,

Ihnre Ansichten teile ich in alle Ehren, aber finden Sie nicht das die Zeit dafür reif ist mal endlich andere Saiten aufzuziehnen ??
Bei all denen die Die das bestehen des Bosnischen Staates negieren und in Frage stellen ? Höffliche und Diplomatische Aussagen helfen da recht wenig, wenn sie den Sinn ihrer Aussage um das weite verfehlen.... die Zeit ist gekommen um den eisernen Besen hervor zu holen, und endlich mal reinen Tisch zu machen ! Klare Aussagen Ihrerseits. und der inter. Gemeinschaft gegenüber der Staatsrechlichkeit von Bosnien wie auch dem Kosovo währen da wohl das Mindeste.... vor was fürchten Sie sich eigentlich ?


registracija
16/6/10

nosonja, 31.07.11. 17:45

Eh,jebi ga,slabo mi ide ovaj rumunjski


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika