06.08.2011. / 14:10

Autor: Hina

Inzko podržao Sarajevo za Europsku prijestolnicu kulture

"Ne mogu zamisliti drugo mjesto s više simbolike gdje bi se obilježila ova godišnjica i poslao signal nade i preporoda širom svijeta iz Sarajeva", ističe Inzko u pismu

ArhivaArhivaVisoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko podržao je kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine istaknuvši kako bi to ojačalo optimizam u regiji u pogledu europskih integracija, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

"Siguran sam da ćete se složiti da bi u ovim teškim vremenima za cijelu regiju najava da je Sarajevo izabrano za Europski grad kulture u 2014. godini bila potvrda europske privrženosti integraciji ove regije u Europsku uniju", napisao je Inzko u pismu u kojemu je zatražio potporu realizacije ove inicijative od visokih europskih dužnosnika.

Austrijski diplomat je pri tome podsjetio kako će se 2014. godine navršiti 100. godina od atentata u Sarajevu na austrijskog nadvojvodu Franza Ferdinanda i početka Prvog svjetskog rata.

"Ne mogu zamisliti drugo mjesto s više simbolike gdje bi se obilježila ova godišnjica i poslao signal nade i preporoda širom svijeta iz Sarajeva", ističe Inzko u pismu.

Po njegovim riječima uspješna bi kandidatura rezultirala pozitivnim odjekom u BiH, zemlji koja se suočava s teškom političkom krizom, u vrijeme kada nacionalistička retorika ponovo stvara zabrinutost oko budućnosti ove zemlje.

U pismu koje je uputio predsjedniku Europskog parlamenta Jerzyju Buzeku, predsjedniku Europske komisije Jose Manuelu Barrosou i drugim dužnosnicima, Inzko je naveo i kako je Sarajevo grad poznat po svojoj multikulturalnosti.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 06.08.11. 21:13

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko podržao je kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture ..........................................
Za bilo koga ko je ikada bio u Sarajevu ovo zvuci kao vic stoljeca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika