18.08.2011. / 12:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Obama će u rujnu objaviti plan za pokretanje gospodarstva

Obama, kojem jako pada popularnost 14 mjeseci prije predsjedničkih izbora, rekao je da će predložiti kratkoročne mjere za poticanje zapošljavanja, ali nije ulazio u pojedinosti

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama u srijedu je izjavio da će u rujnu predstaviti plan za pokretanje američkog gospodarstva i naglasio da nova recesija u Americi nije vjerojatna.

Obama, kojem jako pada popularnost 14 mjeseci prije predsjedničkih izbora, rekao je da će predložiti kratkoročne mjere za poticanje zapošljavanja, ali nije ulazio u pojedinosti.

"Kada se Kongres ponovo okupi u rujnu reći ću zastupnicima da ne smijemo birati hoćemo li naše financije dovesti u red ili se koncentrirati na zapošljavanje i rast. Moramo učiniti oboje", rekao je Obama u razgovoru CBS koji će u cijelosti biti prikazan u nedjelju, a izvaci su objavljeni u srijedu navečer.

Obama je naglasio da druga recesija u SAD-u nije vjerojatna, ali je izrazio zabrinutost sporim ritmom američkog oporavka. "Mislim da nismo u opasnosti od nove recesije, ali jesmo u opasnosti da se ne oporavljamo dovoljno brzo kako bi riješili krizu nezaposlenosti i zato moramo učiniti više".

Dužnosnici američke administracije objavili su da se još radi na novim ekonomskim mjerama, ali su objavili da one mogu uključivati porezne olakšice i potrošnju preko građevinskih projekata.

Istraživanje Gallupa objavljeno u subotu pokazalo je da Obamu trenutačno podupire 39 posto birača, najmanje otkako je na dužnosti. Još gore, njegovu ekonomsku politiku pozitivnom smatra samo 26 posto birača.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika