20.08.2011. / 13:55

Autor: Hina , Nacional.hr

Hitan sastanak Arapske lige u nedjelju zbog Izraela

"Liga će održati hitan sastanak u nedjelju na zahtjev Palestine kako bi razmotrila posljedice opasne situacije nakon nastavljene agresije Izraela na Gazu"

ArhivaArhivaArapska liga okupit će se hitno u nedjelju kako bi raspravila stanje u Pojasu Gaze nakon nastavka nasilja između Izraela i Gaze, te rast napetosti u odnosima Egipta i Izraela, kazao je u subotu pomoćnik glavnog tajnika organizacije Ahmed bin Heli.

"Liga će održati hitan sastanak u nedjelju na zahtjev Palestine kako bi razmotrila posljedice opasne situacije nakon nastavljene agresije Izraela na Gazu", izjavio je on.

Eskalacija nasilja započela je četvrtak kada su palestinski militanti ubili sedmoricu Izraelaca pokraj ljetovališta Eliata. U snažnom izraelskom odgovoru, bombardiranju Gaze i progonu počinitelja uz granicu s Egiptom ubijeno je najmanje 14 ljudi, među kojima i petorica egipatskih graničnih policajaca.

Egipat je zbog toga povukao u subotu svojeg veleposlanika u Izraelu i zatražio službenu ispriku izraelskih vlasti. Izraelci su priopćili da će provesti istragu i da zasad nije jasno tko je usmrtio egipatske policajce.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 28.08.11. 11:23

Arapska liga mora da napadne Izrael svim mogucim sredstvima,s kopna,mora,zraka,a ako se umjesa amerika,trebaju da zavrnu pipe koje ispustaju naftu,bez koje je bih amerika bila sicusni i bezvrjedni dio zemaljske kugle,sve ostalo je gubljenje vremena i glupe prjetnje nacistickom izraelu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika