22.08.2011. / 09:47

Autor: Hina

Obama: Libijski režim se slama i tiranin mora otići

Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u noći na ponedjeljak da se libijski režim počeo urušavati i da pukovnik Moamer Gadafi gubi kontrolu nad prijestolnicom Tripolijem te poručio da libijski "tiranin" mora otići kako bi se spriječilo krvoproliće.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama ocijenio je u noći na ponedjeljak da se libijski režim počeo urušavati i da pukovnik Moamer Gadafi gubi kontrolu nad prijestolnicom Tripolijem te poručio da libijski "tiranin" mora otići kako bi se spriječilo krvoproliće.

Obama je ujedno pozvao libijske pobunjenike koji su u nedjelju ušli u Tripoli da poštuju prava stanovništva, sačuvaju državne institucije i krenu prema demokraciji.

"Ove je noći pokret protiv Gadafijeva režima dosegao kulminaciju. Tripoli se oslobađa tiranina", poručio je Obama s odmora u ljetovalilštu Martha's Vineyard.

"Gadafijev režim pokazuje znakove urušavanja. Libijski narod pokazuje da je opća težnja dostojanstvu i slobodi jača od željezne ruke diktatora", dodaje on.

Najsigurniji način da se izbjegne prolijevanje krvi je jednostavan, tvrdi američki predsjednik: "Moamer Gadafi i njegov režim moraju priznati da je vladavini došao kraj".

"Gadafi mora shvatiti realnost koja se sastoji u tome da on više ne kontrolira Libiju. Mora odustati od vlasti jednom zauvijek", naglasio je Obama.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 22.08.11. 11:41

Slažem se da diktatori trebaju otić, ako ne milom onda silom, ali mislim da bi i "ofarbani" trebao promijeniti politiku.
Mene nije briga što drugi rade, već se brinem za sebe, a ako netko poslije sranja pere guzicu, zaboli me ona stvar.


registracija
20/8/10

McCoy, 22.08.11. 12:55

Ironija, covek koji vodi 2 rata i koji je zapoceo treci ima Nobelovu nagradu za mir.


registracija
2/6/11

stereo, 22.08.11. 13:13

I što će sada ta bijeda koja pobjedi (uz pompć NATO-a) predati naftne izvore i životariti kao mi. Kasno je kada signal stigne onim putem iz riti u glavu to je najgori, najduži ali valjda jedni put gdije na kraju svi shvate da su preveslani.
Stoga Ruljo veselise i uživaj što omogućuješ punjenje tuđih đepova da bi sutra pljuvali po tome što ONI imaju a TI skapavaš.


registracija
20/8/10

McCoy, 22.08.11. 14:40

Sto rece neko, ponestalo Amerima nafte pa su pokrenuli jos jedan "talas demokratije"... Sto ne pokrenu isti talas u Saudijskoj Arabiji, tamo su se sakrili i Ben Ali (Tunis) i Saleh (Jemen)? Tamo nema ni D od demokratije pa ipak se ne usudjuju, licemeri.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika